ER DU PÅ UTKIKK ETTER HYTTE - NÅR LØNNER DET SEG Å KJØPE?

Det er mange som forsøker å følge markedet for å finne et smart tidspunkt å kjøpe å. Noen hevder at det er lurt å unngå å kjøpe sommerhytte om sommeren eller fjellhytte til påske, for da er etterspørselen størst. Men det er også i sesongen at tilbudet er størst, og vår erfaring er at tilbud og etterspørsel utligner seg gjennom året. I stedet for å prøve å finne riktig timing for hyttekjøpet, bør du prøve å finne riktig hytte – og så slå til når du har funnet den.

De fleste kjøper en hytte for å ha den hele livet, ofte også med tanke på neste generasjon. I det perspektivet blir sesongsvingninger uviktige.

Derimot kan det være viktig å finne ut når i løpet av livet du skal bli hytteeier. Forhaster du deg, kan det hende du ikke har råd til den hytta du drømmer om. Venter du for lenge, har du råd til drømmehytta, men fikk ikke gleden av å etablere gode hyttetradisjoner mens ungene var små.

En måte å få råd til hyttedrømmen på, kan være å kjøpe en hytte du kan leie ut noen uker hvert år. Nordmenn har et nært forhold til hyttene sine, og det er fortsatt få private hytter til utleie i Norge sammenlignet med for eksempel Sverige og Danmark. Men det er mange som ønsker å leie en attraktiv hytte i Norge, og hvis utleie er noe for deg kan det gi et kjærkomment tilskudd til å betale renter og avdrag.

kilde: Norsk Hyttelag
Foto: Hytte, Flatdal Handlaft AS